الف ) ایجاد امنیت زیستی وغذایی درجامعه و کشور درگرو تفهیم کامل اصول پدافند غیرعامل در اجتماع و آگاهی دادن از تهدیدات و خطرات موجود به جامعه هدف و ارائه راهکارهای مقابله با این تهدیدات می باشد. پدافند غیر عامل یعنی قابلیت تامین امنیت روانی جانی و مالی افراد با پیش بینی اقدامات ایمنی ،امنیتی و احتیاطی در برابر خطرات و تهدیدات، که امری صلح طلبانه، فطری و دفاعی در کل بشریت می باشد.
ب ) تاکید ویژه در سیاستهای کلی نظام در موضوع پدافندغیرعامل، فرهنگ سازی و آموزش عمومی در زمینه بکارگیری اصول وضوابط پدافندغیرعامل در بخش های دولتی و غیردولتی.
ج ) ساماندهی آموزشها ، نظارت ، مستندسازی و بهرهبرداری از دستاوردهای آموزشی در سطح وزارتخانه ، به منظور رسیدن به اهداف پدافندغیرعامل وزارت خانه در حوزههای مختلف بازدارندگی، ارتقای پایداری ملی، تهدیدشناسی، کاهش آسیبپذیری، استمرار فعالیت ها ، تداوم خدمترسانی و تسهیل در مدیریت بحران .
د ) هدفمندسازی و اثربخشی رفتاری آموزشهای پدافندغیرعامل مطابق با شرح وظایف پدافندغیرعامل در فرهنگ سازی و آموزش های پدافندغیرعامل
ه ) پیاده سازی ضوابط پدافند غیرعامل و متعاقب آن مصون سازی کشور در برابر تهدیدات زیستی وغذایی ، فرهنگ سازی اصولی و ارائه آموزشهای هدفمند در جامعه هدف .
و) توسعه فرهنگ پدافند غیر عامل در سطح وزارت خانه و استفاده از ظرفیت های بالقوه وبالفعل موجود درراستای تحقق سیاست های ترسیمی ، ازطریق تهیه ، تدوین واجرای دوره های آموزشی عمومی وتخصصی .
الف) توسعۀ کمّی و کیفی آموزش پدافند غیرعامل با بهرهگیری از تمامی ظرفیتها موجود اعم از علمی و اجرایی براساس قابلیتها؛ بهمنظور تغییر رفتار فراگیران، کسب مهارت و ارتقای دانش آنها.
ب ) همسانسازی و نظاممندنمودن آموزشها و ارتقای سطح علمی همکاران.
ج ) نهادینه نمودن تخصصی پدافند غیرعامل در سطح وزارتخانه و ارتقای سطح آگاهی جامعۀ هدف و آشنایی کامل با مفاهیم کلیدی از طریق آموزش
د ) مدیریت اثربخش آموزشهای پدافند غیرعامل و بهرهوری بیش از پیش آموزشها؛